Β. Λαμπρινός: «Η Κρήτη διαθέτει παραγωγούς και προϊόντα υψηλού επιπέδου»
Ολοκληρώθηκαν χθες, Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο Μέρες Κρητικής Γαστρονομίας 2019/Heraklion Cretan Gastronomy Days 2019» που πραγματοποιήθηκαν στην Πλατεία της Παλιάς Λαχαναγοράς με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου. Στις εκδηλώσεις που ξεκίνησαν την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου συμμετείχαν χιλιάδες ντόπιοι αλλά και ξένοι επισκέπτες της πόλης του Ηρακλείου που θέλησαν να δοκιμάσουν πιάτα μαγειρεμένα από γνωστούς σεφ, να δουν την έκθεση τοπικών προϊόντων, να ενημερωθούν, να δοκιμάσουν και να αγοράσουν. Όσοι επισκέφθηκαν την Πλατεία της Παλιάς Λαχαναγοράς αυτό το τετραήμερο που ήταν αποκλειστικά αφιερωμένο στα προϊόντα της κρητικής γης είχαν, τέλος, την ευκαιρία να απολαύσουν όμορφες κρητικές βραδιές με μουσική και χορό. Όλες οι εκδηλώσεις είχαν ελεύθερη είσοδο για το κοινό ενώ εκτιμάται ότι περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι πέρασαν από την Πλατεία της Παλιάς Λαχαναγοράς και είχαν την ευκαιρία να γευτούν μοναδικά κρητικά εδέσματα.
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός επισκέφθηκε την Πλατεία της Παλιάς Λαχαναγοράς το βράδυ της Παρασκευής όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με τους επισκέπτες όσο και με τους παραγωγούς καθώς και να δοκιμάσει τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα.
Στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Τμήματος Τουρισμού καθώς και όλους τους εργαζόμενους και τους εθελοντές που μόχθησαν για την επιτυχία και της φετινής διοργάνωσης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Κρήτη διαθέτει παραγωγούς και προϊόντα υψηλού επιπέδου, μια μικρή γεύση από την ποιότητα των οποίων πήραν όσοι επισκέφθηκαν τις «Μέρες Κρητικής Γαστρονομίας 2019». Ως Δήμος Ηρακλείου, με την συγκεκριμένη διοργάνωση αλλά και με άλλες δράσεις, στηρίζουμε εμπράκτως την τοπική παραγωγή και παράλληλα στοχεύουμε στην ενδυνάμωση του brand του Ηρακλείου και στον τομέα του γαστρονομικού τουρισμού».
Οι φετινές εκδηλώσεις – γίνονται κάθε χρόνο τον μήνα Σεπτέμβριο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού που είναι στις 27 Σεπτεμβρίου- ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Βασικός συνδιοργανωτής ήταν η Περιφέρεια Κρήτης ενώ ως συνδιοργανωτές ήταν: Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Επιμελητήριο Ηρακλείου, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο παράρτημα Κρήτης, Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών γραφείων Κρήτης, Σύλλογος Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου, Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης – Σαντορίνης, Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, Σωματείο Μαγείρων- Ζαχαροπλαστών Ηρακλείου, Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων & Δωματίων Ν. Ηρακλείου, Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου, Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Τουρισμού και Ανάπτυξης Ηρακλείου, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ηρακλείου, We do local, Σύλλογος Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας.
Facebook : Heraklion Municipal Tourist Department & Heraklion_gastronomy
instragram : @Heraklion_info_point
twitter : @Heraklion_info